2014年3月22日土曜日

春&お彼岸スイーツ@柳月〜 Cake for Spring & Equinoctial week


お彼岸のお供え物を柳月で購入してきました。
   (I bought a cake as a equinoctial week offerings at Ryugetsu, one of the famous cake shop in the northern part of Japan,)
仏様へのお供え物だけのはずが自分へのお供え物まで購入してしました。
   (Originally the cakes are bought for ancestor, but some of them are bought for my stomach.)

自分へのお供え物その1
(Offering for my stomach No.1)
春の苺ミルュフィーユ・ケーキです。
(Strawberry millefeuille of spring)

 下の方にミルフィーユのパイ生地が敷かれていて、スポンジと絶妙のコラボをして、ちょっと不思議な食感を醸し出しています。
   (There is mille-feuille of puff pastry on the bottom of cake, with the collaboration of mille-feuille of puff and sponge, giving a good texture.)

自分へのお供え物その2
(Offering for my stomach No.2)
今週末限定の「桜みつの咲福」の大福です。
(Rice cake of cherry syrup for only this weekend,)


真ん中の桜の花弁が可愛らしいですね。
(The petal of cherry is very cute,)

コチラが断面です。
(Here is the cross section.)
桜餡とホイップクリームがコラボしてます。
(Whipped cream and cherry jam has been collaboration.)

そして、これが仏様へのお供えもの「おはぎ」です。

柳月の本店がある北海道・十勝は小豆の一大生産地なので餡は絶妙です。
 (Tokachi in Hokkaido where is a Ryugetsu head office is a famous for a red bean locality)

コチラが断面です。
(Here is the cross section.)

このおはぎも最終的には自分へのお供え物になってしまいました(笑)
(This red bean rice cake became for my stomach offerings,)

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